Interesant

Este exact ceea ce s-a întâmplat în 1901, când inginerul englez Hubert Booth a inventat și a prezentat instanței gospodinele „Snorting Billy”, care funcționează pe benzină. O unitate cu o pompă de cinci cai putere a fost parcata pe marginea drumului, iar covoarele pentru curățare au fost efectuate în stradă. Dar asta a fost la patruzeci de ani de la prima încercare de a mecaniza procesul de îndepărtare a prafului. În 1860, americanul Daniel Hess a primit un brevet pentru un dispozitiv mecanic echipat cu perii rotative și burduf pentru a crea un curent de aer. Interesant este că două camere de apă au fost folosite ca colector de praf pentru depunerea prafului. Mai târziu, această idee a fost folosită pe scară largă pentru a crea modele cu filtru de apă, dar de atunci au trecut multe decenii. La nouă ani după ce Hess și-a inventat dispozitivul, Eve McCaffy din Chicago a prezentat o mașină care amintește de un aspirator modern „turn”. Motorul ventilatorului era acţionat manual, ceea ce era destul de obositor chiar şi la acea vreme. După mai multe încercări nereușite de a adapta motorul electric în aceste scopuri, inventatorul a abandonat această idee. Dar să revenim la „Snorting Billy”, care și-a respectat pe deplin numele. La început, unitatea a avut un succes uriaș la Londra și chiar și la curtea regală i-a fost recunoscută eficiența. Cuplul regal a demonstrat cu bucurie invenția lui Bout oaspeților lor, iar chiar sultanul turc Abdul Hamid a comandat o astfel de mașină pentru palatul său. Cu toate acestea, fiind extrem de popular pe străzile Rusiei, la Londra acest aspirator a fost în scurt timp interzis pentru transportul larg prin curți. Motivul era pe cât de simplu, pe atât de grav: caii, care erau principalul mijloc de transport pentru locuitorii orașului, erau foarte speriați de zgomotele puternice scoase de mașină. Din ordinul șefului poliției din Londra, aspiratorul a fost interzis pentru utilizare pe străzi. Și, deoarece dimensiunea și costul unității au făcut posibilă utilizarea acesteia nu în fiecare casă, a fost necesar să se vină cu o opțiune mai convenabilă și mai accesibilă.

Procesul de gătit într-un cuptor cu microunde are propriile sale caracteristici. Pentru a face mâncarea gustoasă, trebuie să respectați câteva reguli simple. Amintiți-vă că bucățile mari de alimente pot să nu se gătească uniform dacă sunt încălzite rapid și rapid. Tăiați mâncarea în bucăți mai mici pentru a grăbi gătitul. Toate ingredientele sunt puse în vas înainte de a merge la cuptor. Alimentele bogate în grăsimi și zahăr se încălzesc mai repede decât alimentele normale și pot arde cu ușurință. Gătiți-le cu grijă. Alimentele care conțin mult lichid se gătesc rapid. Puteți adăuga puțină apă în tigaie pentru a accelera procesul de gătit. Nu puneți prea multe alimente la microunde deodată. De asemenea, nu este recomandat să introduceți porții prea mici (mai puțin de 100 de grame) în cuptor. Dacă este necesar, un pahar cu apă trebuie introdus în cuptor împreună cu mâncarea. Dacă gătiți supă, tocană legume sau carne, acoperiți vasul cu un capac pentru a nu usca alimentele și pentru a preveni stropirea cu ulei. Capacul trebuie să aibă orificii pentru ca aburul să iasă. Alimentele acoperite cu peliculă sau piele (roșii, mere, cârnați) trebuie să fie străpunse înainte de gătirea la microunde. În caz contrar, pielea poate să spargă și conținutul să rămână pe pereții camerei interioare. Alimentele sunt încălzite diferit în diferite părți ale cuptorului cu microunde: mai slabe în centru și mai puternice la margini. Prin urmare, la mijloc, ar trebui să plasați alimente de gătit rapid și mai aproape de margine - mâncare densă, tocată.

Ce tip de mașină de călcat să cumpărați pentru uzul de zi cu zi depinde de consumatorii de aparate electrocasnice: modelele cu role sunt mai versatile, „manechinele” sunt convenabile, dar cea mai mare parte a lenjeriei spălate - cearșafuri, plapumi, fețe de masă - va trebui călcată. cu un fier de călcat. Cei care sunt capabili să achiziționeze ambele modele în același timp rezolvă o serie de probleme care apar inevitabil după spălare și uscare. O mașină de călcat în casă nu este deloc un lux, așa cum ar părea la prima vedere. Este un ajutor la îndemână împreună cu aparatele de spălat și vase. Cu echipamentul de călcat, îți vei călca hainele mult mai repede decât manual cu un fier de călcat, iar timpul liber din treburile casnice nu este niciodată de prisos.